Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kasowanie Cuboida.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi Ci o zrobienie działki, a masz cuboida na miasto ? :)

Jeżeli masz wielki cuboid na miasto i chcesz właśnie zrobić działkę to wpisujesz :

zaznaczasz LPM siekierka potem PPM siekierka

//expand 20 up -powiekszenie cuboida o 20 bloków w góre

//expand 20 down-powiekszenie cuboida 0 20 bloków w dół

/region define <cub> <gracz> - nadawanie cuboida graczowim, jeżeli chcesz działke dla nikogo, ale żeby cub był to nie wpisujesz nicku.

/region setparent cub miasto - laczenie cuba gracza z miastem

/region save

Pomogłem ? Daj like ;>

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

@Up wyraźnie napisał "

Jak wyciąć kawałem cuboidu z jednego wielkiego ? " czy pytał jak zrobić działke?... nie na widzę ludzi którzy piszą byle co, byle mieć więcej postów...

@top Raczej nie ma takiej możliwości żeby wyciąć kawałek cuboida z jednego wielkiego, bo jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz żeby na dużym cuboidzie, na pewnym obszarze nie było cuboida tak?

game_of_thrones_signature_by_spyrde-d4d40zf.png

Opublikowano

@Up wyraźnie napisał "

Jak wyciąć kawałem cuboidu z jednego wielkiego ? " czy pytał jak zrobić działke?... nie na widzę ludzi którzy piszą byle co, byle mieć więcej postów...

@top Raczej nie ma takiej możliwości żeby wyciąć kawałek cuboida z jednego wielkiego, bo jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz żeby na dużym cuboidzie, na pewnym obszarze nie było cuboida tak?

Tak, o to chodzi.

Opublikowano

teoretycznie sie da, musisz zalozyc na dana czesc ktora chcesz "wyciac" cuboid i nadac mu flage

/rg flag <nazwa cuboida, który chcesz "wyciac"> passthrough lub /rg flag <nazwa cuboida, który chcesz "wyciac"> passthrough allow

Nie jestem pewny, czy trzeba dawac allow, wiec mozesz sprobowac z i bez

passthrough - Flaga, dzieki której gracze mogą budować na cubie, użyteczna w przypadku blokowania PvP w kopalniach, publicznych lasach itp..

- Informacja zaczerpnięta z tego poradnika, tam masz wiecej :

http://www.mpcforum.pl/topic/444360-tutworldguard-flagi/

teoretycznie ta flaga robi to co chcesz

35353.png

18703.png

32266.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...